© 2019  Tafelronde 104 Rheden.

Vragen? Mail ons: contact@bedriegertjesrally.nl

Het doel

Wat doet Stichting Bio
Al meer dan 90 jaar lang draagt Stichting Bio zorg voor het kind dat met beperkingen door het leven gaat. Bio weet hoe belangrijk het is voor dit kind, zijn ouders, broertjes en zusjes, om ontspanning te vinden. Ontspanning buiten hun zeer kleine leefwereld. Ontspanning op een plek waar de handicap even niet leidend is en waar het in gezinsverband onbezonnen kan genieten van de buitenlucht, een comfortabele natuurlijke omgeving en activiteiten die vrolijkheid, gezelligheid en verbinding brengen. 

Bio ziet dit kind er graag op uit gaan. Laat het ontdekken dat er meer is dan de bekende muren om hem heen. Bio wil dat het veilig en onbezonnen buiten kan spelen, dat het met een gezonde blos op de wangen plezier maakt. Sámen met zijn ouders, broertjes en zusjes.

Bio startte zijn missie in 1927 met het helpen aansterken van 'bleekneusjes' uit de stad. Daarna zette het zich in voor poliopatiëntjes om te revalideren. Vanaf eind jaren negentig biedt Bio vakanties en ontspanning aan een nieuwe doelgroep: gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. 

 

Hoe pakt Stichting Bio dit aan

Een periode erop uitgaan is voor deze gezinnen zeer complex. Ze zijn immers altijd afhankelijk van de juiste zorg, hulpmiddelen en een aangepaste omgeving die ook nog extra kosten met zich meebrengen. Met hulp van vele donateurs en enthousiaste vrijwilligers maakt de stichtings vaste professionele en servicegerichte team een complete vakantie mogelijk voor gezinnen met een gehandicapt kind. Het ruim opgezette park in het bos heeft vakantiebungalows die van alle hulpmiddelen zijn voorzien. Ze onderscheiden zich in faciliteiten als een aangepast zwembad, een voor de doelgroep toegespitste manege met professionele begeleiding, een bioscoop en vele extra activiteiten. Het Bio Vakantieoord is veilig en letterlijk en figuurlijk drempelloos. 

 

Wat biedt Stichting Bio

Het Bio Vakantieoord verhuurt ruime vakantiebungalows aan ouders met een (meervoudig) gehandicapt kind en aan instellingen die de intensieve zorg voor het kind van ouders overnemen. Als dit wenselijk is, leveren we daarbij maatwerk in zorg. Bio biedt als enige vakantiepark in Nederland toegespitste voorzieningen, faciliteiten en activiteiten voor gezinnen met kinderen met complexe handicaps. Ze maken een betaalbare, fijne en vrolijke vakantie voor hen mogelijk.

Meer info? Kijk op: https://www.stichtingbio.nl